fbpx
X
X

Greve-afdeling:

Husk at der også er mulighed for betjening samt afhentning af varer hos vores Greve-afdeling.

Læs mere

Vand på taget

Tagafvanding

Vandansamlinger på tage er ikke ønskeligt, uanset kvalitet af tagdækningen og underlag. Alle nye tage bør derfor have en min. hældning på 1:40.

På ældre tage med hældning mindre end 1:40 kan der etableres det nødvendige fald, f.eks. ved anvendelse af kileskåret isolering. Hvis faldopbygningen ikke er mulig, skal der forstærkes med 1 lag PF 3500, eller begge lag skal udføres med SBS modificerede papper.

Afløb placeres på tagets laveste punkter. Der skal her tages hensyn til konstruktionens nedbøjning.

Eksempelvis kan et:

  • 70 mm afløb afvande 90-130 m2 tagflade
  • 80 mm afløb afvande 130-180 m2 tagflade
  • 90 mm afløb afvande 180-230 m2 tagflade
  • 100 mm afløb afvande 230-340 m2 tagflade

Uanset tagfladens størrelse skal der altid etableres mindst 2 afløb.

Afstanden fra gavle bør ikke overstige 7,2 m.

Afstanden mellem afløbene bør ikke overstige 14,4 m.

Vandansamling på tagfladen

På tagflader med et projekteret minimumsfald på 1:40 kan der forekomme vandansamlinger, bl.a. på grund af nedbøjninger i underlaget og montage unøjagtigheder.

Hvis disse vandansamlinger har en beskeden størrelse, har de ingen indflydelse på tagdækningens holdbarhed, men en vandansamling på tagfladen må ikke have en større udstrækning end op til 6 m2, og en maksimal vanddybde på 10 mm.

Gennembrydning

Tage gennembrydes ofte af ovenlys, ventilationshuse, elevatorhuse og andre opbygninger. Har disse opbygninger en større udstrækning end 1.000 mm på tværs af faldretningen, bør der anbringes kiler foran opbygningen til at lede vandet uden om.

Aftræks/ventilationshætter og f.eks. fjernsynsantenner bør ikke placeres i skotrenderne eller i umiddelbar nærhed af disse, da vandbelastningen her er ekstra stor.